Septembrie 2020. Ne reamintim cu drag efervescența la care participau elevi, părinți, bunici și dascăli la fiecare început de an școlar. Acum emoția ne cuprinde, în aceeași măsură, după atâtea luni în care comunicarea online a acaparat mintea și activitatea noastră. Din păcate, vremurile s-au schimbat, un virus dă târcoale și ne amenință planurile. Însă școala a rezistat și va rezista în timp, cu aceeași responsabilitate față de elevii nerăbdători să-i treacă pragul, cu râvna de a descoperi ceva nou, cu străduința și curiozitatea de a cunoaște și a se cunoaște reciproc prin împletirea gândurilor, a speranțelor și a preocupărilor. Dascălul a fost și a rămas un moderator al tuturor situațiilor critice. În aceste momente de incertitudine, profesiunea și vocația de dascăl își definesc sensul, esența și dimensiunile prin credința în a învăța continuu pentru menținerea și dezvoltarea procesului didactic de mare noblețe, de transfer al tezaurului de valori culturale și morale din generație în generație.

Dascălii Liceului Tehnologic „Ion Creangă” din Curtici reprezintă modele puternice pentru elevi. Racordați în permanență la spiritul competitiv al prezentului, vor organiza și desfășura, împreună cu elevii, un act didactic creator și constructiv, iar provocările ce vor urma le vor depăși împreună. Ne vom susține unii pe alții și vom conștientiza că trebuie să împărtășim din ceea ce cunoaștem, fără ostentație, cu bucuria și satisfacția lucrului bine făcut. Școala din Curtici va deveni a doua familie și va însemna: dăruire, viziune, deschidere, colaborare, performanță și muncă în echipă. Echipa de dascăli: profesori și învățători, este puternică și motivată, dar se bazează pe susținerea și implicarea elevilor și a părinților. Dacă acestea se vor face corect, reușita în educație este garantată. Suntem datori să continuăm împreună desfășurarea unor demersuri didactice moderne prin care vom modela suflete și vom forma caractere. Vom convinge că școala înseamnă transmiterea unor valori, nu doar a cunoștințelor.

Dragi elevi, vă așteptăm cu nerăbdare la școală. Descifrând și încurajând aspirațiile voastre, vă promitem că ne străduim să vă pregătim în orice condiții pentru zborul neîtrerupt spre lumina înțelepciunii! Sănătate în noul an școlar!