Lecţii de educaţie pentru sănătatea orală

În data de 27.10.2017, elevii claselor I şi a II-a la Liceul Tehnologic “Ion Creangă” Curtici, au participat la proiectul “Smiley Teeth” – Lecţii de educaţie pentru sănătatea orală. Proiecul este finanţat de către Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad – Facultatea de Medicină Dentară, şcoala noastră fiind partener în cadrul acestui proiect.

Scopul proiectului este de a îmbunătăţi starea de sănătate orală, cu instituirea de acţiuni preventive la copii.

Proiectul se desfăşoară prin lecţii de educaţie pentru sănătatea orală cu individualizarea tehnicilor de îndepărtare a plăcii bacteriene.

Lecţiile susţinute de către studenţii Facultăţii de Medicină Dentară de la U.V.V.G. Arad, îndrumaţi de către ş.l. dr. Lile Ioana, conf. univ. dr. Freiman Paul şi ş.l. dr. Hosszu Tiberiu, au cuprins noţiuni teoretice despre întreţinerea sănătăţii orale, acestea cuprinzând şi demonstraţii practice.

Copiii au avut la îndemână un manechin pe care au exersat tehnica de periaj, iar mai apoi au aplicat-o individual. Elevii au primit o pasta şi o periuţă de dinţi.

La finalul lecţiei, copiii au primit şi materiale informative privind periajul dentar, sub formă de broşuri şi pliante.